Skip to main content

Intermittent Living Sverige 2024

Be free. Be ancestral. Be Intermittent. Be well.

Become resilient against modern life, use its benefits, and counter its possible deleterious effects.

15-21 September, kursen hålls på engelska och spanska.

Be free.
Be ancestral.
Be Intermittent.
Be well.

Course in English & Spanish.

15-21 of September

Va en Early-Bird!

Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

Vad är Intermittent Living?

Intermittent living (intermittent livsstil/ periodisk livsstil) är en uråldrig livserfarenhet som ger dig tillbaka en miljö full av stimuli och flera utmaningar. Denna unika design är baserad på forskning och vetenskap och har visat sig förbättra globala hälsoparametrar, från metaboliska indikatorer till psyko-emotionella hälsoparametrar.

Programmet återskapar de gamla levnadsförhållandena för jägare och samlare, som vårt immunförsvar och ämnesomsättnings system verkligen är anpassade till. Allt detta genomförs i en kontrollerad miljö där vi dagligen mäter värden.

People walking in a office

Vilka färdigheter och verktyg kommer du att lära dig?

Kontrollerad exponering för låga doser av miljöstress/ hormetiska stressorer har visat sig ha positiva effekter. Du kommer att vägledas av flera coacher, samt under överinseende av Itziar Hernandez, vetenskaplig direktör för klinisk psyko-neuroimmunolog, kommer du att genomföra strategier för att förbättra hälsan.

Intermittent fasta

Att varva perioder av fasta med regelbundna måltider. Det främjar metabolisk och kardiovaskulär hälsa, ökar minne och energi och bekämpar åldrande.

Intermittent hydrering

Törst och sällan dricka är mycket nya verktyg som optimerar kroppens vätske- och mineral regleringssystem, men har också en slående effekt på neurologi och beteende. Det är en allmänt nödvändig åtgärd på grund av vår livsstil.

Intermittent kyla

Kontrollerad exponering för låga temperaturer. Denna utmaning har en snabb inverkan på nervsystemets reglering och tonus, förbättrar toleransen och reaktionen på stress samt förbättrar ämnesomsättningen och låg gradiga inflammationer.

Intermittent värme

Exponering för höga temperaturer ger, förutom en känsla av avslappning, stora kardiovaskulära, metaboliska och immunologiska fördelar.

Intermittent syrebrist

En kortvarig kontrollerad minskning av syreexponeringen aktiverar flera reaktioner på cellnivå som är skyddande för immunsystemet och hjärnan.

Intermittent hyperkapni

Tillåter en tillfällig uppbyggnad av koldioxid i blodomloppet som man snabbt måste anpassa sig till. Det ger därför immunologiska, neurologiska och systemiska metaboliska fördelar.

Stor variation av fermenterade livsmedel och näring

Variabilitet möjliggör exponering för flera näringsämnen och mikronäringsämnen, som inte bara reglerar vår ämnesomsättning, matsmältning och immunsvar, utan också vårt biotransformationsliv. Dessutom anses särskilt fermenterade livsmedel vara supermat eftersom de innehåller stammar av bakterier och svampar, och många ämnen som produceras av dem som är viktiga för att ge näring åt och reglera vårt mikrobiom.

Mindfulness

Att rikta uppmärksamheten mot nuet utan att värdera det är ett kraftfullt verktyg för att övervinna kronisk stress, som ligger bakom många sjukdomar.

Fördjupad inlärning

Under upplevelsen kommer varje strategi och koncept att förklaras på djupet. Fördjupad kunskap och förståelse för mekanismerna underlättar de positiva effekterna på hela kroppens hälsa och de förändringar som krävs för att uppnå en stabil förbättring av hälsan.

Vem är det för?

Vårt mål är att ge alla möjlighet att ta kontroll över sin hälsa. Denna strategi återställer fysisk, psykisk och social hälsa, både hos friska människor och hos dem med olika sjukdomar. Vi rekommenderar dock inte att du går med i detta program om du inte är inspirerad att utmana dig själv. Om du har några hälsoproblem eller kostbehov, vänligen kontakta oss så berättar vi hur vi kan anpassa oss till dina behov.

People walking in a office

För professionella

Alla med medicinsk eller paramedicinsk bakgrund, inklusive personliga tränare, sjuksköterskor, idrottsvetare, läkare, fysioterapeuter, naturopater etc, har möjlighet att göra ett prov efter veckan för att kvalificera sig till att bli en intermittent levande coach.

Prenumerera på vårt Intermittent Living-nyhetsbrev.

  Vad är grunden för Intermittent Living?

  Den värld som våra förfäder utvecklades i skiljer sig mycket från den värld vi känner till idag. Under hundratusentals år var korta perioder av miljöstress, t.ex. kraftiga temperaturväxlingar och matbrist, det normala.

  Homo sapiens utvecklades som ett svar på dessa motgångar för överlevnad. Vi uppmuntrades inte bara att utveckla kreativa lösningar, utan vi fick också inpräntat i oss att vi var motståndskraftiga, ända in i våra celler.
  På 2000-talet står vår art inför en helt ny uppsättning utmaningar som vi inte är anpassade till. Luftföroreningar, dålig kost och en stillasittande livsstil leder till en låggradig inflammation i immunsystemet, ett tillstånd som är kopplat till diabetes, depression och andra kroniska sjukdomar.

  Vi har byggt vår moderna miljö efter våra önskemål, inte efter våra behov. Ironiskt nog är det dessa överdrivna bekvämligheter som mest sannolikt gör oss sjuka.

  Ändå skiljer vi oss inte genetiskt från forntida jägare och samlare. Intermittent Living återskapar de överlevnadsaktiviteter som vi är naturligt programmerade för. Målet: att återuppliva vår hälsa och skydda oss mot de negativa effekterna av det moderna livet.

  Detta koncept omsätter principerna för psykoneuroimmunologi i praktiken: en integrativ vetenskap som studerar de sammankopplade kroppssystemen och hur de påverkas av individens psykologiska, sociala och ekologiska sammanhang. Alla dessa inbördes relationer spelar en avgörande roll för vår hälsa.

  The Intermittent Living Team

  Itziar Hernandez
  MENTOR

  Itziar Hernandez

  Joakim Jigerius
  KOORDINATOR & COACH

  Joakim Jigerius

  Thais Hernanz
  COACH

  Thais Hernanz

  Loris Novo
  COACH

  Loris Novo

  Från: Spanien
  Språk: spanska och engelska
  Yrke: Vetenskaplig direktör och föreläsare vid PNI Europe/ Pruimboom Institute, Mentor för intermittent livsstil och klinisk psykoneuroimmunolog
  Studier: Master i klinisk psykoneuroimmunologi, personlig kost och livsstil. Ytterligare utbildning i systemisk terapi, andningsteknik, meditation, NLP, Zen-rådgivning och somatisk terapi.  Sedan jag var barn har jag alltid velat förstå världen omkring mig, jag antar i ett djupt sökande efter att förstå mig själv. Hur fungerar det? Varför fungerar det som det gör och var kommer det ifrån? Frågor som jag kunde börja besvara när jag lärde känna klinisk psykoneuroimmunologi, som jag idag lever och andas, både på ett personligt och professionellt plan. Idag har jag äran att arbeta tillsammans med min mentor Dr. Leo Pruimboom, skaparen av konceptet intermittent liv och klinisk psykoneuroimmunologi.

  Jag skulle vilja göra den här intermittenta veckan till en hälsoupplevelse på alla nivåer och hjälpa deltagarna att återknyta kontakten med människans natur, något som de flesta av oss har glömt eller till och med aldrig upplevt. Intermittent livsstil syftar till att frigöra mänsklig potential i alla dess aspekter, stimulera och återkoppla oss genom flera fysiska, kemiska, sociala och till och med andliga vägar.  

  Från: Sverige, Svenska, engelska & spanska
  Koordinator för Intermittent Living Scandinavia, Pruimboom Institute international Campus och CEO f för Be Alife. Intermittent Living Coach och Mindfulness instruktör.
  Studier: Basmedicin, Gestalt och konstellationer, Mindfulness. Ytterligare utbildning i Breath-work och Biodynamics.  


  Efter att ha haft många olika passioner i mitt liv, blev jag förvånad över att hitta den gemensamma grunden för de flesta av dem i Intermittent Living programmet. Som för de flesta ifrån Sverige va både isbad och bastu alltid en naturlig del av mitt liv. Ett sätt att umgås och slappna av, långt innan jag hade någon aning om alla dess hälsofördelar, och när jag flyttade till Spanien upptäckte jag den förtrollande världen av gastronomi och matlagning. Mellan att bo i dessa två länder hade jag också turen att spendera lite tid på att resande fot och då det var möjligt kombinerade jag det med olika kurser. Alla var på något sätt relaterade till hälsa och välbefinnande, jag kunde lära mig på ett universitet i Sverige eller i ett tempel i Indien, och även om miljön var så annorlunda förändrades inte innebörden för mig.. Hur kan man leva och njuta av livet helt och fullt? 
  Så när jag såg programmet som utvecklats av Leo Pruimboom, med dessa strategier för värme, kyla, andningstekniker, fasta, vandring, hälsosam matlagning, etc…. Allt baserat på vetenskap och naturliga metoder, så kom allt samman.
  Och förutom det, vad jag brinner mest för, är min familj, som verkligen gav mig svaret på min fråga…

  Favorit hormetisk stressor 
  Långvarig steady state-motion i naturen (vandring!) och djupinlärning.

  Stressoren som jag finner mest utmanande. 
  Att genom blod- analys se värdena som inte är särskilt bra, och var din hälsa inte är optimal. Det kanske inte låter som en hälsointervention, men ar en viktig del av processen att förstå sitt hälsotillstånd på djupet. 

  I en mening, hur har intermittent living förändrat ditt liv? 
  Det fick mig att inse att jag kan öka mitt välbefinnande och min fysiska hälsa, samtidigt som jag njuter av livet och är i kontakt med naturen, vänner och familj.

  Från: Sverige
  Språk:
  spanska, italienska & engelska
  CEO för kliniken Thais Hernanz, Lärare i högre utbildning, Klinisk psykoneuroimmunologisk, fysioterapeut och osteopat.


  Som barn tog jag redan hand om min livsstil, uppenbarligen i en tidig ålder utan kunskap, ren intuition men med en stark övertygelse om vikten av egenvård och att ta ansvar. Denna känsla fick mig senare att utbilda mig till fysioterapeut, osteopat, klinisk psykoneuroimmunolog och livstil-coach. ag brukar förklara för mina patienter att jag är specialist på att skapa “skräddarsydda livsstils-dräkter” genom att applicera denna kunskap med inkännande utav kroppen. 

  Jag älskar dans i alla dess former, allt som har med växt-alkemi att göra, och hud mot hud med de människor jag älskar.

  Favorit hormetisk stressor 
  Bada i sjöar/fjordar och kramarna efteråt. Att känna sig hållen och stöd i de mest stressiga stunderna.

  Stressoren som jag finner mest utmanande. 
  Isbad

  I en mening, hur har intermittent liv förändrat ditt liv? 
  Det fick mig att få kontakt med min fulla potential och lärde mig mer resurser för skapa en högre toleransnivå av stressorer i mitt liv, vilka jag fortfarande tillämpar idag.

  Från: Schweiz
  Språk: Tyska (schweiziska), spanska, engelska och italienska
  Intermittent livscoach, personlig tränare och lärare
  Studier: MA Secondary Education, för närvarande på första året av PNI.


  Jag föddes i Schweiz med en spansk pappa och en italiensk mamma. Under hela min ungdom har jag alltid varit intresserad av sport, näring, hälsa och prestation. Jag brukade spela fotboll, boxning och senare amerikansk fotboll, alltid tillsammans med styrketräning.
  För några år sedan blev min kärlek till träning till ett yrke, när jag tillsammans med min underbara fru öppnade en studio för personlig träning och en fysioterapimottagning.  Några år senare ledde mitt intresse för klinisk psykoneuroimmunologi, hälsa och idrottsprestationer mig till Intermittent Living, som jag upplevde för första gången i Sverige i juli 2023.
  Det jag älskar mest med mitt arbete är att stödja människor i deras personliga och fysiska utveckling. Att hjälpa dem att övervinna sina gränser. När jag kan hjälpa någon att förbättra sin hälsa ser jag det som en stor seger.
  Utöver det försöker jag tillbringa så mycket tid som möjligt med min underbara fru, och helst i naturen…. Oavsett om det är vandring, picknick, skidåkning eller skärmflygning. 

  Favorit hormetisk stressor
  isbad

  Stressoren som jag finner mest utmanande. 
  Isbad!!

  I en mening, hur har intermittent livsstil förändrat ditt liv?
  Programmet för intermittent livsstil har hjälpt mig att uppnå metabolisk och fysiologisk flexibilitet, vilket ger mig förmågan att anpassa mig till svåra situationer och bibehålla min hälsa.

  Dr. Leo Pruimboom sitting looking to the right

  Vem är Leo Pruimboom

  Dr. Leo Pruimboom är en pionjär inom klinisk psykoneuroimmunologi, en translationell medicinsk disciplin som studerar interaktionen mellan de neurologiska, endokrina, immunologiska och metaboliska systemen och deras roll för vår hälsa och vårt välbefinnande.
  Han är utbildad biokemist och har ägnat sin karriär åt att utveckla medicinska protokoll som inte bara behandlar symtomen på sjukdomar, utan också tar itu med deras underliggande fysiologiska, sociala och ekologiska orsaker. På Pruimboom Institute utbildar han medicinsk och paramedicinsk personal i detta integrativa synsätt.
  Dr. Pruimboom insåg behovet av att föra ut dessa koncept till allmänheten och skapade Intermittent Living: en serie praktiska strategier som balanserar hälsan och främjar välbefinnande. Han har publicerat flera vetenskapliga artiklar om dess fördelar för både friska personer och personer med olika sjukdomar.

  Plats och boende

  Lämna din komfort zon! Utmana dig själv och återhämta din hälsa och välbefinnande. Lär känna din naturliga styrka, flexibilitet och harmoni. 

  Datum – 15-21 September 2024
  Sprak – SPANSKA OCH ENGELSKA

  Kärlingesund ligger på en vacker plats i det grönskande Bohuslän, bara tvåhundra steg från havet, där du hittar hundratals öar. Här kombineras svensk tradition och bohemisk enkelhet med en unik design som förmodligen inte kommer att påminna dig om något du har sett förut. Rummen kan vara enskilda eller delade med en skandinavisk stil. Badrum och duschar är gemensamma och kombinerar enkelhet med nordisk ekologisk hållbarhet. Centret ligger mitt i Kärlingesunds naturreservat, känt för sina åkrar, klippiga islandskap, vackra ek- och bokskogar och sin närhet till Nordströmmarnas slingrande vattendrag. Detta gör Kärlingesund till en unik plats att återupptäcka en miljö som tar dig tillbaka till naturen både på insidan och utsidan.

  Vad ingår i paketet?

  • 6 nätters boende
  • Måltider speciellt utformade för varje dags aktiviteter och hälsomål.
  • Övervakning av alla aktiviteter och anpassning av aktiviteter till varje deltagares kapacitet.
  • 2 Blodprover + 2 timmars Q & A.
  • Dagliga mätningar av blodsocker och blodtryck
  • Anthropometriska mätningar
  • Teoretiska föreläsningar om den vetenskapliga grunden för alla strategier som används
  • Bus transport från Göteborg till Kärlingesund.
  • Alla aktiviteter: vandring, kajakpaddling, etc.

  * Försäkring ingår ej.

  Vi rekommenderar deltagarna att teckna en reseförsäkring eller ett gratis europeiskt sjukförsäkringskort (https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559).

  Före och efter blodanalys + 2 timmars Q & A med Itziar Hernandez

  Vår forskningsstödda metodik återställer en dynamisk balans, den perfekta tonicen för stressfaktorerna i det moderna livet. Du kommer att känna dessa fördelar i ditt sinne och din kropp, samt bevittna dessa förändringar i dina egna blod tester. Efter programmet får du resultaten med utvecklingen av viktiga biomarkörer för hälsa i din kropp. Över 20 markörer provtas och analyseras i början och slutet av veckan.
  Du kommer också att få möjlighet att delta i en 2 timmars Q & A efter programmet, så att du förstår dem mer ingående.

  Anmäl dig för mer information

  15-21 september 2024

  Vi svarar alltid inom en vecka! (titta i skräpposten ifall du ej ser svaret)   [current_url]
   Kontakt

   Joakim Jigerius
   E-post – intermittentliving.scandinavia@gmail.com
   Telefon  – +34 617 45 05 04 (ring eller whatsapp)

   “The use of ancient challenges acts as the perfect vaccine against the detrimental effects of modern life”
   Dr. Leo Pruimboom