Skip to main content

Intermittent Living Sverige 2024

Be free. Be ancestral. Be Intermittent. Be well.

Become resilient against modern life, use its benefits, and counter its possible deleterious effects.

15-21 September, kursen hålls på engelska och spanska.

Be free.
Be ancestral.
Be Intermittent.
Be well.

Course in English & Spanish.

15-21 of September

Va en Early-Bird!

Dagar
:
Timmar
:
Minuter
:
Sekunder

Vad är Intermittent Living?

Intermittent living (intermittent livsstil/ periodisk livsstil) är en uråldrig livserfarenhet som ger dig tillbaka en miljö full av stimuli och flera utmaningar. Denna unika design är baserad på forskning och vetenskap och har visat sig förbättra globala hälsoparametrar, från metaboliska indikatorer till psyko-emotionella hälsoparametrar.

Programmet återskapar de gamla levnadsförhållandena för jägare och samlare, som vårt immunförsvar och ämnesomsättnings system verkligen är anpassade till. Allt detta genomförs i en kontrollerad miljö där vi dagligen mäter värden.

People walking in a office

Vilka färdigheter och verktyg kommer du att lära dig?

Kontrollerad exponering för låga doser av miljöstress/ hormetiska stressorer har visat sig ha positiva effekter. Du kommer att vägledas av flera coacher, samt under överinseende av Itziar Hernandez, vetenskaplig direktör för klinisk psyko-neuroimmunolog, kommer du att genomföra strategier för att förbättra hälsan.

Intermittent fasta

Att varva perioder av fasta med regelbundna måltider. Det främjar metabolisk och kardiovaskulär hälsa, ökar minne och energi och bekämpar åldrande.

Intermittent hydrering

Törst och sällan dricka är mycket nya verktyg som optimerar kroppens vätske- och mineral regleringssystem, men har också en slående effekt på neurologi och beteende. Det är en allmänt nödvändig åtgärd på grund av vår livsstil.

Intermittent kyla

Kontrollerad exponering för låga temperaturer. Denna utmaning har en snabb inverkan på nervsystemets reglering och tonus, förbättrar toleransen och reaktionen på stress samt förbättrar ämnesomsättningen och låg gradiga inflammationer.

Intermittent värme

Exponering för höga temperaturer ger, förutom en känsla av avslappning, stora kardiovaskulära, metaboliska och immunologiska fördelar.

Intermittent syrebrist

En kortvarig kontrollerad minskning av syreexponeringen aktiverar flera reaktioner på cellnivå som är skyddande för immunsystemet och hjärnan.

Intermittent hyperkapni

Tillåter en tillfällig uppbyggnad av koldioxid i blodomloppet som man snabbt måste anpassa sig till. Det ger därför immunologiska, neurologiska och systemiska metaboliska fördelar.

Stor variation av fermenterade livsmedel och näring

Variabilitet möjliggör exponering för flera näringsämnen och mikronäringsämnen, som inte bara reglerar vår ämnesomsättning, matsmältning och immunsvar, utan också vårt biotransformationsliv. Dessutom anses särskilt fermenterade livsmedel vara supermat eftersom de innehåller stammar av bakterier och svampar, och många ämnen som produceras av dem som är viktiga för att ge näring åt och reglera vårt mikrobiom.

Mindfulness

Att rikta uppmärksamheten mot nuet utan att värdera det är ett kraftfullt verktyg för att övervinna kronisk stress, som ligger bakom många sjukdomar.

Fördjupad inlärning

Under upplevelsen kommer varje strategi och koncept att förklaras på djupet. Fördjupad kunskap och förståelse för mekanismerna underlättar de positiva effekterna på hela kroppens hälsa och de förändringar som krävs för att uppnå en stabil förbättring av hälsan.

Vem är det för?

Vårt mål är att ge alla möjlighet att ta kontroll över sin hälsa. Denna strategi återställer fysisk, psykisk och social hälsa, både hos friska människor och hos dem med olika sjukdomar. Vi rekommenderar dock inte att du går med i detta program om du inte är inspirerad att utmana dig själv. Om du har några hälsoproblem eller kostbehov, vänligen kontakta oss så berättar vi hur vi kan anpassa oss till dina behov.

People walking in a office

För professionella

Alla med medicinsk eller paramedicinsk bakgrund, inklusive personliga tränare, sjuksköterskor, idrottsvetare, läkare, fysioterapeuter, naturopater etc, har möjlighet att göra ett prov efter veckan för att kvalificera sig till att bli en intermittent levande coach.

Vad är grunden för Intermittent Living?

Den värld som våra förfäder utvecklades i skiljer sig mycket från den värld vi känner till idag. Under hundratusentals år var korta perioder av miljöstress, t.ex. kraftiga temperaturväxlingar och matbrist, det normala.

Homo sapiens utvecklades som ett svar på dessa motgångar för överlevnad. Vi uppmuntrades inte bara att utveckla kreativa lösningar, utan vi fick också inpräntat i oss att vi var motståndskraftiga, ända in i våra celler.
På 2000-talet står vår art inför en helt ny uppsättning utmaningar som vi inte är anpassade till. Luftföroreningar, dålig kost och en stillasittande livsstil leder till en låggradig inflammation i immunsystemet, ett tillstånd som är kopplat till diabetes, depression och andra kroniska sjukdomar.

Vi har byggt vår moderna miljö efter våra önskemål, inte efter våra behov. Ironiskt nog är det dessa överdrivna bekvämligheter som mest sannolikt gör oss sjuka.

Ändå skiljer vi oss inte genetiskt från forntida jägare och samlare. Intermittent Living återskapar de överlevnadsaktiviteter som vi är naturligt programmerade för. Målet: att återuppliva vår hälsa och skydda oss mot de negativa effekterna av det moderna livet.

Detta koncept omsätter principerna för psykoneuroimmunologi i praktiken: en integrativ vetenskap som studerar de sammankopplade kroppssystemen och hur de påverkas av individens psykologiska, sociala och ekologiska sammanhang. Alla dessa inbördes relationer spelar en avgörande roll för vår hälsa.

The Intermittent Living Team

Itziar Hernandez
MENTOR

Itziar Hernandez

Joakim Jigerius
KOORDINATOR & COACH

Joakim Jigerius

Thais Hernanz
COACH

Thais Hernanz

Loris Novo
COACH

Loris Novo

Från: Spanien
Språk: spanska och engelska
Yrke: Vetenskaplig direktör och föreläsare vid PNI Europe/ Pruimboom Institute, Mentor för intermittent livsstil och klinisk psykoneuroimmunolog
Studier: Master i klinisk psykoneuroimmunologi, personlig kost och livsstil. Ytterligare utbildning i systemisk terapi, andningsteknik, meditation, NLP, Zen-rådgivning och somatisk terapi.Sedan jag var barn har jag alltid velat förstå världen omkring mig, jag antar i ett djupt sökande efter att förstå mig själv. Hur fungerar det? Varför fungerar det som det gör och var kommer det ifrån? Frågor som jag kunde börja besvara när jag lärde känna klinisk psykoneuroimmunologi, som jag idag lever och andas, både på ett personligt och professionellt plan. Idag har jag äran att arbeta tillsammans med min mentor Dr. Leo Pruimboom, skaparen av konceptet intermittent liv och klinisk psykoneuroimmunologi.

Jag skulle vilja göra den här intermittenta veckan till en hälsoupplevelse på alla nivåer och hjälpa deltagarna att återknyta kontakten med människans natur, något som de flesta av oss har glömt eller till och med aldrig upplevt. Intermittent livsstil syftar till att frigöra mänsklig potential i alla dess aspekter, stimulera och återkoppla oss genom flera fysiska, kemiska, sociala och till och med andliga vägar.  

Från: Sverige, Svenska, engelska & spanska
Koordinator för Intermittent Living Scandinavia, Pruimboom Institute international Campus och CEO f för Be Alife. Intermittent Living Coach och Mindfulness instruktör.
Studier: Basmedicin, Gestalt och konstellationer, Mindfulness. Ytterligare utbildning i Breath-work och Biodynamics.  


Efter att ha haft många olika passioner i mitt liv, blev jag förvånad över att hitta den gemensamma grunden för de flesta av dem i Intermittent Living programmet. Som för de flesta ifrån Sverige va både isbad och bastu alltid en naturlig del av mitt liv. Ett sätt att umgås och slappna av, långt innan jag hade någon aning om alla dess hälsofördelar, och när jag flyttade till Spanien upptäckte jag den förtrollande världen av gastronomi och matlagning. Mellan att bo i dessa två länder hade jag också turen att spendera lite tid på att resande fot och då det var möjligt kombinerade jag det med olika kurser. Alla var på något sätt relaterade till hälsa och välbefinnande, jag kunde lära mig på ett universitet i Sverige eller i ett tempel i Indien, och även om miljön var så annorlunda förändrades inte innebörden för mig.. Hur kan man leva och njuta av livet helt och fullt? 
Så när jag såg programmet som utvecklats av Leo Pruimboom, med dessa strategier för värme, kyla, andningstekniker, fasta, vandring, hälsosam matlagning, etc…. Allt baserat på vetenskap och naturliga metoder, så kom allt samman.
Och förutom det, vad jag brinner mest för, är min familj, som verkligen gav mig svaret på min fråga…

Favorit hormetisk stressor 
Långvarig steady state-motion i naturen (vandring!) och djupinlärning.

Stressoren som jag finner mest utmanande. 
Att genom blod- analys se värdena som inte är särskilt bra, och var din hälsa inte är optimal. Det kanske inte låter som en hälsointervention, men ar en viktig del av processen att förstå sitt hälsotillstånd på djupet. 

I en mening, hur har intermittent living förändrat ditt liv? 
Det fick mig att inse att jag kan öka mitt välbefinnande och min fysiska hälsa, samtidigt som jag njuter av livet och är i kontakt med naturen, vänner och familj.

Från: Sverige
Språk:
spanska, italienska & engelska
CEO för kliniken Thais Hernanz, Lärare i högre utbildning, Klinisk psykoneuroimmunologisk, fysioterapeut och osteopat.


Som barn tog jag redan hand om min livsstil, uppenbarligen i en tidig ålder utan kunskap, ren intuition men med en stark övertygelse om vikten av egenvård och att ta ansvar. Denna känsla fick mig senare att utbilda mig till fysioterapeut, osteopat, klinisk psykoneuroimmunolog och livstil-coach. ag brukar förklara för mina patienter att jag är specialist på att skapa “skräddarsydda livsstils-dräkter” genom att applicera denna kunskap med inkännande utav kroppen. 

Jag älskar dans i alla dess former, allt som har med växt-alkemi att göra, och hud mot hud med de människor jag älskar.

Favorit hormetisk stressor 
Bada i sjöar/fjordar och kramarna efteråt. Att känna sig hållen och stöd i de mest stressiga stunderna.

Stressoren som jag finner mest utmanande. 
Isbad

I en mening, hur har intermittent liv förändrat ditt liv? 
Det fick mig att få kontakt med min fulla potential och lärde mig mer resurser för skapa en högre toleransnivå av stressorer i mitt liv, vilka jag fortfarande tillämpar idag.

Från: Schweiz
Språk: Tyska (schweiziska), spanska, engelska och italienska
Intermittent livscoach, personlig tränare och lärare
Studier: MA Secondary Education, för närvarande på första året av PNI.


Jag föddes i Schweiz med en spansk pappa och en italiensk mamma. Under hela min ungdom har jag alltid varit intresserad av sport, näring, hälsa och prestation. Jag brukade spela fotboll, boxning och senare amerikansk fotboll, alltid tillsammans med styrketräning.
För några år sedan blev min kärlek till träning till ett yrke, när jag tillsammans med min underbara fru öppnade en studio för personlig träning och en fysioterapimottagning.  Några år senare ledde mitt intresse för klinisk psykoneuroimmunologi, hälsa och idrottsprestationer mig till Intermittent Living, som jag upplevde för första gången i Sverige i juli 2023.
Det jag älskar mest med mitt arbete är att stödja människor i deras personliga och fysiska utveckling. Att hjälpa dem att övervinna sina gränser. När jag kan hjälpa någon att förbättra sin hälsa ser jag det som en stor seger.
Utöver det försöker jag tillbringa så mycket tid som möjligt med min underbara fru, och helst i naturen…. Oavsett om det är vandring, picknick, skidåkning eller skärmflygning. 

Favorit hormetisk stressor
isbad

Stressoren som jag finner mest utmanande. 
Isbad!!

I en mening, hur har intermittent livsstil förändrat ditt liv?
Programmet för intermittent livsstil har hjälpt mig att uppnå metabolisk och fysiologisk flexibilitet, vilket ger mig förmågan att anpassa mig till svåra situationer och bibehålla min hälsa.

Dr. Leo Pruimboom sitting looking to the right

Vem är Leo Pruimboom

Dr. Leo Pruimboom är en pionjär inom klinisk psykoneuroimmunologi, en translationell medicinsk disciplin som studerar interaktionen mellan de neurologiska, endokrina, immunologiska och metaboliska systemen och deras roll för vår hälsa och vårt välbefinnande.
Han är utbildad biokemist och har ägnat sin karriär åt att utveckla medicinska protokoll som inte bara behandlar symtomen på sjukdomar, utan också tar itu med deras underliggande fysiologiska, sociala och ekologiska orsaker. På Pruimboom Institute utbildar han medicinsk och paramedicinsk personal i detta integrativa synsätt.
Dr. Pruimboom insåg behovet av att föra ut dessa koncept till allmänheten och skapade Intermittent Living: en serie praktiska strategier som balanserar hälsan och främjar välbefinnande. Han har publicerat flera vetenskapliga artiklar om dess fördelar för både friska personer och personer med olika sjukdomar.

Plats och boende

Lämna din komfort zon! Utmana dig själv och återhämta din hälsa och välbefinnande. Lär känna din naturliga styrka, flexibilitet och harmoni. 

Datum – 15-21 September 2024
Sprak – SPANSKA OCH ENGELSKA

Kärlingesund ligger på en vacker plats i det grönskande Bohuslän, bara tvåhundra steg från havet, där du hittar hundratals öar. Här kombineras svensk tradition och bohemisk enkelhet med en unik design som förmodligen inte kommer att påminna dig om något du har sett förut. Rummen kan vara enskilda eller delade med en skandinavisk stil. Badrum och duschar är gemensamma och kombinerar enkelhet med nordisk ekologisk hållbarhet. Centret ligger mitt i Kärlingesunds naturreservat, känt för sina åkrar, klippiga islandskap, vackra ek- och bokskogar och sin närhet till Nordströmmarnas slingrande vattendrag. Detta gör Kärlingesund till en unik plats att återupptäcka en miljö som tar dig tillbaka till naturen både på insidan och utsidan.

Vad ingår i paketet?

 • 6 nätters boende
 • Måltider speciellt utformade för varje dags aktiviteter och hälsomål.
 • Övervakning av alla aktiviteter och anpassning av aktiviteter till varje deltagares kapacitet.
 • 2 Blodprover + 2 timmars Q & A.
 • Dagliga mätningar av blodsocker och blodtryck
 • Anthropometriska mätningar
 • Teoretiska föreläsningar om den vetenskapliga grunden för alla strategier som används
 • Bus transport från Göteborg till Kärlingesund.
 • Alla aktiviteter: vandring, kajakpaddling, etc.

* Försäkring ingår ej.

Vi rekommenderar deltagarna att teckna en reseförsäkring eller ett gratis europeiskt sjukförsäkringskort (https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=559).

Före och efter blodanalys + 2 timmars Q & A med Itziar Hernandez

Vår forskningsstödda metodik återställer en dynamisk balans, den perfekta tonicen för stressfaktorerna i det moderna livet. Du kommer att känna dessa fördelar i ditt sinne och din kropp, samt bevittna dessa förändringar i dina egna blod tester. Efter programmet får du resultaten med utvecklingen av viktiga biomarkörer för hälsa i din kropp. Över 20 markörer provtas och analyseras i början och slutet av veckan.
Du kommer också att få möjlighet att delta i en 2 timmars Q & A efter programmet, så att du förstår dem mer ingående.

Rekommendationer

Fleur Borrelli

Det var ett actionfyllt program fullt av överraskningar, förmodligen det mest kraftfulla programmet för att återställa hälsan som jag någonsin har deltagit i. Jag kom tillbaka och kände mig mycket piggare och motiverad att ta mina hälsomål till en ny nivå. En oväntad bonus var att jag vid hemkomsten fick höra att min hud nästan var genomskinlig på grund av de stora förändringar i immunförsvaret som hade skett.

Shadia Nabila El barri

Efter den här veckan har jag lärt mig många saker som har förändrat min dagliga livsstil. Jag har förstått vad som är viktigt för att må bra, vara stark och frisk!
Att leva upplevelsen och känna skillnaden i min kropp var helt fantastiskt.
Jag kan inte vänta med att anmäla mig igen!

Melissa Monster

Praktisera vad du predikar” var anledningen till att jag deltog i detta IL-program i Sverige. I början av veckan träffade jag andra deltagare som berättade att det var andra eller tredje gången de hade deltagit i en IL-vecka. Jag tyckte att det var konstigt, men sedan förstod jag det helt och hållet. 2023 var min första upplaga, men definitivt inte min sista 😊.

Kombinationen av att lära sig och utföra nya vetenskapsbaserade terapier, vara utomhus och i rörelse hela dagen och all hormonell stimulering är beroendeframkallande för mig.

Och inte att glömma den utsökta maten, som än en gång bevisar att hälsosam mat kan vara supergod.”‘

Patricia Josephine Lautenschut

För mig är ett intermittent liv den ultimata upplevelsen av att känna sig levande. Att komma bort från den dagliga rutinen, att omges av fantastiska människor som man efter en vecka kan kalla vänner, att njuta av naturen och känna sig som en del av den, i kombination med de intermittenta utmaningar man ställs inför som för kroppen till sitt ultimata hälsotillstånd, är en fantastisk upplevelse. Känslan efter en vecka med Intermittent Living är ojämförlig med något jag någonsin har upplevt tidigare.

Irene Monique Rol

En hel vecka i den svenska naturen med likasinnade för att optimera hälsan. Jag lärde mig mycket om intermittent livsstil.
Riktigt nöjd med den internationella gruppen, som tränar tillsammans, har roligt och njuter av de fantastiskt komponerade färska måltiderna. Faktum är att jag vill uppleva detta varje år! Jag kommer definitivt att komma tillbaka.

Gabriela Alves de Castro Brasil

Jag är mycket nöjd med Intermittent Living. Det är underbart hur man på en vecka kan återfå sin fysiska och mentala hälsa, en riktig återställning, resultaten är mycket imponerande. Jag känner mig mycket tacksam för att ha deltagit i detta program och jag tänker delta i många andra.

Sibele Camargo Bete

Att leva IL-upplevelsen för andra gången i ett vackert land som Sverige var otroligt, med en oklanderlig organisation som gjorde skillnaden. Att uppleva stigarna, de varma och kalla baden, de goda och hälsosamma måltiderna samt klasserna med ett högt vetenskapligt innehåll uppmuntrar mig alltid att komma tillbaka. Det är en rik upplevelse av förnyelse, lärande, självförbättring och kärlek till livet, och jag rekommenderar det till alla som är intresserade av att omkalkylera vägen för sitt liv!

Andressa Fernanda Cavais

“Jag åkte från Brasilien till Sverige för att leva denna otroliga upplevelse som är intermittent levande, där vi utmanades att komma ut ur tröghet och möta olika situationer där vår kropp skapar strategier för att förbättra 💯.

Hälsosam kost, kognitiva, fysiska, temperatur- och andningsutmaningar, umgänge med människor av olika nationaliteter, lektioner baserade på vetenskapliga artiklar, fick mig att se livet och vår hälsa på ett tydligt och enkelt sätt. ❤️

Jag kan bara vara tacksam för att den här veckan förändrade mitt liv helt och hållet.

Timo Sichtars

En oförglömlig vecka med mycket charmiga och speciella människor som förändrade mitt liv på många sätt.

Javier Diez

“Det är en upplevelse som är mer än rekommenderad, nästan ett måste om man vill lita mer på sig själv. De strategier och utmaningar som anges gör att du kan gå utöver vad du tror att du tränar, vilket genererar en fysisk och mental anpassning som leder dig till en förbättring som sträcker sig över tiden utöver de 7 dagar som min son och jag delade med underbara människor.

Jag rekommenderades av 2 underbara människor som jag litar på och jag tackar dem från djupet av mitt hjärta.
Gruppen var en 10, platsen var idealisk, organisationen en 20, och vad du tar bort därifrån är omöjligt att kvantifiera.

Min son Jon och jag kan inte vänta med att komma tillbaka”.

Loris

Min fru och jag anmälde oss till Intermittent Living-veckan med avsikt att bli certifierade i coaching. Vi hade kommit i kontakt med IL-praxis när vi studerade cPNI. Vi valde Sverige på grund av datumen, och vi kan inte tro vilken tur vi hade! Det var en fantastisk och inspirerande upplevelse från A-Z. Det som stod ut mest var människorna: Joakim och Itziar behandlade alla som en familj, och det var så det kändes: en stor familj som övervann tuffa utmaningar, njöt av dagliga kulinariska masterclasses och upplevde de livsförändrande effekterna av att leva intermittent tillsammans. Vi vill inte avslöja för mycket, men Sverige är perfekt för IL: vandring genom vackra landskap, där gröna skogar, hårda klippor och kalla fjordar möts; perfekt för kalla dopp i kristallklara sjöar, fysiska och mentala utmaningar utomhus och i mysiga karlingesund. Det som gör upplevelsen perfekt är den mängd kunskap vi fick från all data vi samlade in och de dagliga lektionerna, samt det faktum att vi kunde prata med absoluta experter på ämnet hälsosamt liv under de dagliga aktiviteterna. Den stora kunskapsmängden har följt med oss sedan dess och gjort våra liv hälsosammare, roligare och mer flexibla. Vi rekommenderar absolut Intermittent Living-veckan i Sverige, och det gör även de många deltagare vi träffade, varav många var där för andra eller till och med tredje gången. Det visar bara vilken underbar upplevelse det är, och vi kommer också att komma tillbaka.

Fyll i formuläret för att reservera din plats 

15-21 september 2024

(Vi svarar alltid inom en vecka, kolla din spam om du ej ser ett svar)   [current_url]
  Kontakt

  Joakim Jigerius
  E-post – intermittentliving.scandinavia@gmail.com
  Telefon  – +34 617 45 05 04 (ring eller whatsapp)

  “The use of ancient challenges acts as the perfect vaccine against the detrimental effects of modern life”
  Dr. Leo Pruimboom